Cevapla  Konu Gönder 


Sayfa (10): « İlk < Geri 6 7 8 9 [10] Son »
Kpss Matematik Çözemedikleriniz
Yazar Mesaj
hellsoon
Mc Doçent
***


Mesajlar: 66
Grup Mc Üye
Katılım: Mar 2008
Durum: Çevrimdışı
Rep Gücü: 0
Mesaj: #64
RE: Kpss Matematik Çözemediklerim

Soru2: Aralarında Mustafa ve Semiha'nın da olduğu 8 kişi arasından Mustafa'nın olmadığı, Semiha'nın olduğu 5 kişilik kaç farklı grup oluşturulabilir?

Soru3: 4 Mühendis 6 Tekniker arasından 2 Mühendis, 3 Teknikerden oluşan 5 kişilik kaç farklı ekip oluşturulabilir?


Yukarıdaki ile beraber sadece bu kombinasyon© olayı kaldı yapamadığım... Permütasyon ve olasılığı hallettim....

Bu Mesaj 13-04-2008 23:43 değiştirilmiştir. Değiştiren... : hellsoon.

13-04-2008 23:41
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
aLpaChe
Mc Öğrenci
*


Mesajlar: 12
Grup Mc Üye
Katılım: Apr 2008
Durum: Çevrimdışı
Rep Gücü: 0
Mesaj: #65
RE: Kpss Matematik Çözemediklerim

soru 2 semiha ve mustafayi cikar 6 kişilik grup kalır bunlardan 4 kisiyi kac farklı sekilde seceriz c(6:4)=30 OLUR bu 4 kişinin içine semihayikoyarsak istenilen sonuc elde edilir.
soru3 muhendisleri (4:2) teknikerleri c(6:3) seklinde bulup carpaagız oda 6.20=120 olue


17-04-2008 12:10
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
alarga06
Mc Öğrenci
*


Mesajlar: 1
Grup Mc Üye
Katılım: May 2008
Durum: Çevrimdışı
Rep Gücü: 0
Mesaj: #66
RE: Kpss Matematik Çözemedikleriniz

slm arkadaşlar benimde bir kaç sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim

1) iki zar atılıyor üste gelen sayıların aralarında asal olma olasılığı nedir? (c:23/36)

2)2 ile 13 arasındaki doğal sayılardan 2 tane seçiliyor.Seçilen bu iki sayının ikisinin de 3'ün katı olma olasılığı kaçtır?(c:2/5)

3)A torbasında 3 kırmızı,4 sarı ve B torbasında 4 kırmızı,2 sarı top vardır.A torbasından 2 top çekilip B torbasına atılıyor daha sonra B torbasından rastgele 1 top çekiliyor.Çekilen topun kırmızı olma olasılığı nedir?(C:17/28)

4)4 kız,5 erkek öğrenciden oluşan 9 kişilik bir grup yuvarlak bir masaya oturacaktır.Erkeklerin yan yana oturma olasılığı kaçtır? (C:13/14)

5)Dört çocuklu bir ailenin çocuklarınn mavi gözlü olma olasılığı 3/4 tür.Bu dört çocuktan ikisinin mavi gözlü olma olasılığı nedir?(C:9/256)

03-05-2008 20:03
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Sayfa (10): « İlk < Geri 6 7 8 9 [10] Son »
Cevapla  Konu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Sürümü Görüntüle
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Üye Ol | Bu Konuyu Favorilerime Ekle

Forumlar Arası Geçişi

eXTReMe Tracker
Matematikcafe.net sitesi istatistik amaçlı server logları dışında kişisel bilgilerinizi elde etmez veya barındırmaz.Ancak sitede mevcut bulunan reklam yayınları aracılığıyla, reklam verilerinin toplanması için cookie ve web beacon kullanılıyor olabilir. Bu tamamen sizin izninizle gerçekleşiyor olup, isteğiniz dahilinde internet tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek bunu engellemeniz mümkündür.