Merhaba,
Ben İngilizce öğretemeniyim ve uzun zamandır matematik görmüyorum.Üniversiteye geçmek istediğim için alesten en az 70 almam lazım ve matematikten de uzun zamadır görmediğim için çok eksiğim ;sizden istediğim sınavdaki soruların genelini sınıflandırabilir misiniz? yani Aleste çıkan konuşarı başlıklandırabilir misniz?cevabınızı bekliyorum serhat bey ; iyi günler
birde üniversiteler kaç puanla yüksek lisans öğrencisi alıyor.
genel bir tablo falan yok mu?
bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim.
Önceden adı les olan bu Ales sınavı hiç zor bir sınav değil sadece pratik test kuvvetinin güçlü olmasıyla alakalı.sayısal sorular için çok fazla matematik bilgisi gerekmiyor.Temel bilgileri elbette bileceksiniz ama genelde pratikliğe dayalı, ilişkiyi bulabilme üstelik hızlı bir şekilde, sonucu ve kısa çözüm yollarını çabuk görmeye dayalı bir sınav bu ALES sınavı. Klasik zeka soruları da var üstelik bunlar sözelde de var sözel soruları da okuduğunu anlama, yorum yapabilme, çabuk düşünebilme yeteneğine dayanan sorular var. süre çok önemli pek çok kişinin kısır kaldığı konu soruları yetiştirememektir. hız en önemli etken daha doğrusu en hızlı şekilde doğru yanıta gitmek..
Matematikte bildiğimiz doğal sayılar ,tam sayılar, temel kavramlar, rasyonel sayılar,basit eşitsizlikler, üslü sayılar , köklü sayılar,mutlak değer , çarpanlara ayırma,oran prantı, problem kurma ve denklemler, grafik ve tablo yorumlama içerdiği konular.
Aşağıdaki linkten daha önce çıkmış les sorularına ulaşabilirsiniz.
http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF8FE9074FF19B00059DB0AA138C133A8F
merhaba sıtenıze yenı uye oldum.. bır cok kısının oldugu gıbı benım de derdım matematık..yuksek lısans yapmak ve akademık karıyer yapmak ıstıyorum bunun ıcınde temel sart ales ten 70 almak ama tıcaret lısesı mezunu oldugum ıcın matematık görmedım ve ders calısma fırsatım sadece ınternet uzerınde oluyor yanı kıtaptan calısma zamanım yok.. sitenıze bu yuzden uye oldum ancak cok yenı ve yabancısı oldugum ıcın olsa gerek ales sınavı ıle ılgılı dökumanlara rastlayamadım..cıkmıs sınav soruları var fakat benım ıstedıgım konu anlatımı ve cozumlerıne elektronık ortamdan ulasmak..yönlendırıp bılgı verırsenız sevınırım..
benım soruma cevap gelmedı mı geldı de ben mı göremıyorum

benim soruma da cevap gelmemiş.
serhat hocam bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
teşekkür ederim.