SBS 8.Sınıf Standart Sapma slaytla anlatım
Standart sapma konusu daha çok Ortaöğretim ve Üniversite konusu olmasına rağmen bu sene Kareköklü sayılar konusundan sonra müfredata eklenmiş.
Bize de konuya bir al atmak düştü.
YASAL UYARI:KAYNAK DAHİ GÖSTEREREK BU DÖKÜMAN BAŞKA BİR İNTERNET SİTESİNDE KULLANILAMAZ.
sbs standart sapma konusunda milli eğitim kaynakları ile coğu yayının formülü çelişiyor.bu noktada milli eğitimden vaya harhangibir yayından yapılan bir açıklama var mı acaba? bu noktada cocuklara hangi formulü vermem noktasında bende çelişkide kalıyorum.
svcn_slky demiş kisbs standart sapma konusunda milli eğitim kaynakları ile coğu yayının formülü çelişiyor.bu noktada milli eğitimden vaya harhangibir yayından yapılan bir açıklama var mı acaba? bu noktada cocuklara hangi formulü vermem noktasında bende çelişkide kalıyorum.
Evet hocam Bu Konuda Milli Eğitim Bakanlığı bir formül standardı vermeli n mi?, (n-1) mi tereddütlü...
Bazı kaynaklar n e göre sorular sormuş, bazısı (n-1) e göre...
MEB den açıklama gelene kadar Öğretmenlerin her iki formülü de öğretmesi gerekiyor.
bazı kaynaklar benimde gözüme çarptı standart hata ile standart sapma karıştırılıyor, örnekmi yığınmı karıştırılıyor milli eğitim bu konuya hemen müdahale etmeli
paylaşımlarınız çok güzel teşekkürler A.R.O :$
şimdi şöyle bişey var dershanede gördüğümüz kadarıyla işlem devam ettirilirken veri grubunun 1 eksiğine bölünmesi gerekiyor.bize söylenen dershane kitaplarında veri sayısına bölüneceği! biz sbs de 1 eksiğine göre mi yapcaz yoksa veri sayısının kendisine göre mi_? kitapta farklı örneklerde farklı şekilde yapıyoruz okuldada anlamıyorum öğretmen ben matematikten anlamıyorum dio ne kadar biliyosa o kadar anlatıyo yanlış doğru ne olursa :S internetten faydalanmamı öğretmenler istemiyorlar zararı olurmuş sınavlarda
arkadaşlar emeğinize sağlık çok teşekkür ederiz...