Türkiye'nin Matematik Sitesi | KPSS,ÖSS,SBS,DGS,ALES,YÖS Hazırlık,Matematik,Geometri,Ders Notları

Tam Versiyon: 4 soru acil kümeler!!!
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2
1-)A={1,2,3,4,5,6,7} kümesinin 5 elemanlı alt kümelerinin kac tanesinde 1 ve 2 eleman olarak bulunur 3 bulunmaz? 2-)A={-3,-2,-1,1,2,3,4} kümelerinin 3 elemanlı alt kümelerinin kac tanesinde elemanların carpımı pozitiFTİR? 3-)Bir kümenin 2 elemanlı alt kümelerinin sayısı aynı kümenin eleman sayısının 3 katına eşittir buna göre bu kümenin kac tane alt kümesi vardır? 4-)A kümesi alt kümelerin sayısı B kümesinin özalt kümelerin sayısının 2 katından 2 fazladır.A kümesi ile B kümesi eleaman sayıların carpımı 12 old.göre bu 2 kümenin eleman sayıların toplamı kactır_? lütfen yardım edin acil cok acil gerekli cevaplarSadSad cvpları yazana cokk tşkr edicem
matematiğim cok kötü bu sene gecmem lzm hatta berbat ötesi mat var
1-)A={1,2,3,4,5,6,7} kümesinin 5 elemanlı alt kümelerinin kac tanesinde 1 ve 2 eleman olarak bulunur 3 bulunmaz?
C:1 ve 2 kesin gelceğinden 3 olmayacağından o sayılar dışında 4 tane kalıyo 4'ün 3lüsü combinasyononu bulunursa oda 4 oluyor
2-)A={-3,-2,-1,1,2,3,4} kümelerinin 3 elemanlı alt kümelerinin kac tanesinde elemanların carpımı pozitiFTİR?
4ün3lüsü+3ün2lisi*4ün 1lisi=16 olmalı
3-)Bir kümenin 2 elemanlı alt kümelerinin sayısı aynı kümenin eleman sayısının 3 katına eşittir buna göre bu kümenin kac tane alt kümesi vardır? n=7
4-)A kümesi alt kümelerin sayısı B kümesinin özalt kümelerin sayısının 2 katından 2 fazladır.A kümesi ile B kümesi eleaman sayıların carpımı 12 old.göre bu 2 kümenin eleman sayıların toplamı kactır_? lütfen yardım edin acil cok acil gerekli cevaplarSadSad cvpları yazana cokk tşkr edicem
m*n=12 > m+n=7

KARDEŞ İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
cok tşklr kardeşşş...
aynı zamanda başka arkd. cvplarını bekliyorum arkadasa yinede tşkr ederm cevabın icin?
scription demiş kiaynı zamanda başka arkd. cvplarını bekliyorum arkadasa yinede tşkr ederm cevabın icin...
scription demiş kiaynı zamanda başka arkd. cvplarını bekliyorum arkadasa yinede tşkr ederm cevabın icin...
Sayfa: 1 2
Referans URL