SORU:
1) z= cos80 - i sin80
karmaşık sayısının esas argümenti kaçtır?
2) z= - cos10 + i sin10
karmaşık sayısının esas arügmenti kaçtır?
3) z= - cos40 - i sin40
SORU:
bu karmaşık sayıların argüment hesabı yapılırken neye dikkat edilmesi gerekir?
z= |z|*cis@ şeklinde verilmeyipte yukarıdaki örneklerde oldsugu gibi verilen karmaşık sayıların esas argümentleri hesaplanırken izlenmesi gereken en basit yol nedir?
yardım eden herkese yürekten teşekkürlerimi sunarım... kitaplardan bakıyorum çalışıyorum ama bir türlü esas amacın ne oldugunu kavrayamadım. standart biçimde verilmeyen karmaşık sayıların argümentlerinin hesabında sıkıntı yaşıyorum. yardım eden herkese sonsuz teşekkürler...
SORU:
1) z= cos80 - i sin80
2) z= - cos10 + i sin10
3) z= - cos40 - i sin40
SORU:
z= |z|*cis@ şeklinde verilmeyipte yukarıdaki örneklerde oldsugu gibi verilen karmaşık sayıların esas argümentleri hesaplanırken izlenmesi gereken en basit yol nedir?
yardım eden herkese yürekten teşekkürlerimi sunarım... kitaplardan bakıyorum çalışıyorum ama bir türlü esas amacın ne oldugunu kavrayamadım. standart biçimde verilmeyen karmaşık sayıların argümentlerinin hesabında sıkıntı yaşıyorum. yardım eden herkese sonsuz teşekkürler...
z=a+i.b sayısının argümenti @ iken tan@=b/a olduğunu kullanırsak;
a)tan@=(-sin80)/(cos80)=-tan80=tan100=>@=100
çıkar..diğerleri de benzer yöntemle bulunabilir...
peki hocam bu uygulamayı bu sekilde verilen her türlü soruya uygulayabilirmiyiz. sonuca ulaştırırmı yoksa bunun işe yaramadıgfı soru tipleri varmı.
mesela z= 3+4i sayısının esas argümentini açıklayarak yaparsanız çok sevinirim. emeğinize saglık şimdiden.
peki hocam bu uygulamayı bu sekilde verilen her türlü soruya uygulayabilirmiyiz. sonuca ulaştırırmı yoksa bunun işe yaramadıgfı soru tipleri varmı.
mesela z= 3+4i sayısının esas argümentini açıklayarak yaparsanız çok sevinirim. emeğinize saglık şimdiden.
her soruya uygulanabilir...z=3+4i içinde aynı yöntem geçerlidir, fakat bu soru size kesinlikle sorulmaz...
çünkü arg(z)=@ için tan@=4/3 olur ki bu da bilinen bir oran değildir..trigonometrik cetvele veya hesap makinesine bakılarak bulunabilir...
(gerçi 3-4-5 üçgeninin dar açıları yaklaşık 37 ve 53 derece olduğu genelde bilindiğinden bu soruya cevap 53 derece denilebilir.)
çok teşekkürler hocam. her soruya başka bir yol uygulamaktan trigonometri ile uğraşmaktan bıktıydım. 360dan çıkar 180e ekle valla cinnet geçirecektim. telrar teşekkürler hocam.
rica ederim iyi çalışmalar...
SORU:
1) z= cos80 - i sin80
2) z= - cos10 + i sin10
3) z= - cos40 - i sin40
SORU:
ben genellikle şu yoldan yapıyorum.....bilmiyorum ne kadar doğru:
1.soru için:+ve - bölgelerinde ....bu analtik düzlemde 4.bölgeyi temsil eder...4.bölgede 360-a dır..o yüzden 360-80=280 oluyor....
2.soru için:- ve + bölgelerinde 2.bölgeyi temsil eder......2.bölge 180-a dır..180-10=170
3.soru için: - ve - bölgesinde 180+a yı temsil eder.....180+40=220
biçiminde biliyorum....doğrudur inş.....