Türkiye'nin Matematik Sitesi | KPSS,ÖSS,SBS,DGS,ALES,YÖS Hazırlık,Matematik,Geometri,Ders Notları

Tam Versiyon: açı-kenar
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
[Resim: 6958.bmp]
[Resim: 7044.jpg]

eğer soruda istenen üçgenin kenar uzunlukları tamsayı olma şartı var ise cevap ancak o zaman 23 çıkar...
soruyu çözmekten ziyade kurmayı denedim..ve ,sanırım birşeyleri kaçırmış olmalıyım ki benim cevabım 21..yani BED üçgeninin kenarları tamsayı olmak zorunda değilse,BD uzunluğu 10 oluyorsa,EBD mecburi geniş açı olacaksa,pisagor eşitsizliği, zaten ED için avantajlı oluyorsa, EB + ED niçin 11 olamasın ....çözümü çizmesen bile anlatabilirsen, sevinirim.....kafama takıldı..)
ben de cevap 21 olmalı dedım ama cevap seceneği 23 diyor.paylaşmak istedim.yorumlarınız için tşkler
burda gözardı edilen bir nokta var bence çözümler BED üçgeni üzerinden yapılmış ama sonucun ADE üçgeninide sağlamsı gerekiyor bence bunada dikkat edelim
ben sorunun zaten kurulmasından başladım nce..bu tarzsorulara öyle bakarım...basitçe..elimizde 12 16 20 lik bir üçgen ve kenarortayı var...buna keyfi olarak eklenmiş olan, şu, sadece ab kenarı uzatılmış..ne kadar?...istenildiği kadar az veya çok...ve yapılan da d ile e yi birleştirmek...yani ab yi milim bile kımıldatsak, e noktası versek, d ile birleştirince, yine bir üçgen oluşacaktır.........diyorum ben....ve ilkin belirttiğim gibi, BED nin kenarları da tamsayıdır kısıtlaması olmadan, cevar 21 oluyor....bence...
Referans URL