MatematikCafe.Net| Matematik,Geometri,Ders Notları,KPSS,ÖSS,SBS,DGS,ALES,YÖS Sınavlarına Hazırlık

Orjinal Görünüm: GRUPLARDA BİR TEOREM???
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
gruplar konusuyla ilgili ispatlanması gereken bir teoremim var umarım ispatı konusunda yardımcı olabilirsiniz...
(G,*) bir grup,a G grubunun bir elemanı ve m,n bir tamsayı olmak üzere a nın kuvvetleri için aşağıdaki ifadeler geçerlidir:
1)a^m*a^n=a ^m+n=a^n *a^m
2)(a^m) ^n=(a^n)^ m=a ^mn
3)a ^-m=(***)^-1
4)e ^m= e

not:m ve n sayıları kuvvet olarak düşünülecektir.

Umarım elinizde bu teoremin ispatı vardır çok önemliSad

maths döndü

Neden bu kadar önemli bu sorunun ispatı?
yazdığım harfler * işaretine neden döndü acaba...önemli çünkü ispatını bulamadım elimdeki kaynarlarda ve ödevim.

maths döndü

Ödev senin o halde kendin çözmeyi neden denemiyorsun.Yani üniversiteye gelmişsin.Bence cevabını sitelerde arayacağına bir kaç kaynaktan yararlanarak konuyu anlamaya özen göstermelisin.Ayrıca hangi üniversitede okuduğunuzu öğrenebilir miyim?Sakıncası yoksa.
KENDİM ÇÖZMEYİ DENEMEDİĞİMİ VEYA KAYNAKLARDA ARAŞTIRMADIĞIMI NERDEN BİLİYORSUNUZ ACABA BENDE SİZE SORABİLİRMİYİM...
BEN HAZIRA KONMAYA ÇALIŞAN BİRİ DEĞİLİM FIRAT ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ BÖLÜM BİRİNCİSİ ÖĞRENCİSİYİM...
İSPATI BULAMADIĞIM İÇİN BURAYADA EKLEMEK İSTEDİM AMA GÖRÜYORUMKİ HATA ETMİŞİM...
YİNEDE TEŞEKÜR EDERİM.
Yazdığım şeyler * işaretine dönüşüyor ben doğru yazıyorum ama anlamadımSad

maths döndü

Sorunu kopyala yapıstır yapmadan yazmayı dene belki silinmez.
Sayfalar: 1 2
Referans URL