arg[(kök3-3i)/(1-i)^30] kaç radyandır?
z=8-6i karmaşık sayısının orjin etrafında pozitif yönde 45 dercelik açıyla döndürülmesiyle oluşan karmaşık sayı??
x^2+(a-i)x+b+i=0 denklemnin köklerinde biri 1+2i olduğuna göre b-a=?
şimdiden çok teşekkürler=)=)
kök3 - 3i için (kök3,-3) noktasını işaretle ve orjin ile birleştir...trigonometrideki gibi, x ekseninin pozitif tarafı ile yaptığı açıyı, 30-60-90 üçgeni sayesinde bulacaksındır..300 derece...
aynı işlemi 1-i için yaptığında (1,-1) noktasına bakmalı ve 315 derece elde etmelisin....
argümentte kuvvet, açı ile çarpılırken, bölmelerde açılar çıkartılır, çarpmalarda ise açılar toplanır...
yani burada, cevap, 300 - 30.315 olacaktır...bunu düzenlediğinde 210 dereceyi elde edeceksin...yani 7pi/6...
teşekkürler diğer sorulara da bakarsanz=)=)
oy...niye bakmamışım bilmiyorum...çok özür.....
2-) pozitif yönde 45 derece döndürmek demek, argümentine 45 derece eklemek demektir...bunun için de, cis45 ile çarpmak gerekir...yani ya 8-6i yi kutupsal yaparak çarpmalısın..yada cis45 i normal hale getirip çarpmalısın..ikinci secenek daha uygun.....cis45=cos45 + i.sin45 =kök2(1+i)/2
ii sayıyı çarpıyor parantezleri dağıtıyorsun .....=7kök2 + i.kök2
3-)köklerden biri 1+2i ise diğeri de 1-2i dir şeklindeki soru değil bu..belirtmek isterim....sebebi ise denklem içindeki katsayılarda da i bulunması..yani denklemin kendisi komplex...yapılması gereken, x yerine 1+2i yazmak ve, özdeşlik kurmak..yani i li terimleri de , i siz terimleri de ayrı ayrı sıfıra eşitlemek...
x yerine 1+2i yazmakla ........................1-4+4i+a+2ai-i+2+b+i=0
a+b-1=0 ve 5+2a=0
a=-2,5 b=3,5 ..........b-a=6......
3. sorunun cevabı yanlıl ama sizin yoldan ben buldum sanırım işlem hatası yapmışsınız

çok teşekkür ederim=)
Z=(2kok2+i)karesı(kok3+i)kupu
old. gore mutlakdeger z kaçtır?
Cvp:24