Türkiye'nin Matematik Sitesi | KPSS,ÖSS,SBS,DGS,ALES,YÖS Hazırlık,Matematik,Geometri,Ders Notları

Tam Versiyon: Karmaşık Sayılardan birkaç soru
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2 3
KARMAŞIK SAYILARDA ÇÖZEMEDİĞİM BİRKAÇ SORU VAR ELİMDE UMARIM YARDIM CI OLURSUNUZ
AŞAĞIDAKİ DENKLEM SİSTEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ
Z2-2İZ+3=0
Z2+2İZ+İ-1=0
Z2 YAZDIKLARIM ZNİN KARESİ
VE AŞAĞIDAKİ EŞİTLİKLERİ SAĞLAYAN ZLERİN DEĞERİ VE GRAFİKLERİ
A)Z+1>1
B)1<Z-İ<2
IMZ/1+İ=0
REZ/İ=0
Z=2(COST+İSİNT) 0<=T<=Pİ
Z+İ=Z-İ
G)Z-1+Z+1=4
NOT: A,B VE GDEKİLER MUTLAK DEĞER İÇERİSİNDE
BİRAZ UZUN OLDU AMA ELİMDE OKADAR ÇOK SORU VARKİ BUNLARI ÇÖZEMEDİM...
ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER...
Büyük harflerle başlık açmak ve mesaj yazmak forum kurallarına göre yasaktır.Lütfen kuralara riayet edelim
simdilik ilk iki ikinci derece denklemin cevabını vereyim...ilkinde, cevaplardan biri 3i , diğeri -i....
ikinci soruda, (1-(1+k2)i)/k2.......k2, karekök2 olarak ifade ettim....diğer sorularda da mutlak değerlerin tam yerini yazarsanız sevinirim..normal parantez kullanıp da sonların mutlak olduğunu belirtseniz de yeterli olur sanırım..)
Karmaşık sayıları unutmuşum bende çözen olsa da hatırlasam keşke.

Mutlak değer işareti için küçüktür ve büyüktür işaretlerinin olduğu tuşa Alt Gr ile basabilirsiniz...
şimdi farkettim...cevabı yazdım lakin çözümü yazmadım..bayaa yazması zor geldi...isteyene direk kağıdı taratıp gönderebilirim........))
evarista demiş kişimdi farkettim...cevabı yazdım lakin çözümü yazmadım..bayaa yazması zor geldi...isteyene direk kağıdı taratıp gönderebilirim........))
Çok özürdilerim bundan sonraküçük harfle yazarım.Sorular bana acil lazım biraz sonra derse girmem gerek bana ulaştırabilirseniz sevinirim.Teşekür ederim.
İlk iki denklem dışında diğer soruları çözebilecek varmı acaba?
Sayfa: 1 2 3
Referans URL