sevgili üyeler şimdi orta okuldan beri eksi ile eksinin çarpımının artı yaptığını öğrendik ama lise 3 de karmaşık sayıları görüyoruz karmaşık sayılar bütün sayı kümesini kapsar dedi öğretmenimiz o halde
örnek:-2i*(-2i)=4i^2 i karede -1 olduğuna göre 4*(-1)=-4
şimdi benim kanımca karmaşık sayılar bunu bozuyor
"rec by köse":)
bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyom çünkü bu bence çok önemli bi konu
- ile - nin çarpımının + olması bir kere score51 cipim

halkalarla ispat edilebilir.Bu durum ise kompleks sayılardan ileri gelen özel bir durum...O halde yanlış kabullenimden söz etmek mümkün değil...
bilmem dikkat ettinmi bilimadamı lise öğrencisi halkalardan bahsetmek pek faydalı olmaz.... ayrıca linke tıkladıysan açıklamayı benim yapmadığımıda görürsün ve o açıklamada günlük hayatta pratik olarak kullandığımız çoğu ifadenin biraz daha anlaşılır olması için yapılmış... kesin ispatı budur denmemiş akademik düzeyde matematik bilmeyenlerinde anlayacağı şekilde bi örneklendirme ve açıklama ordaki...
abiler hepinize çok tşk ederim beni aydınlattınınız
Aslında kavram bilginin eksikliğinden öyle olduğunu düşünüyorsun. Reel sayılar sıralanabilir oldukları için pozitif reel sayı ve negatif reel sayı diye iki kısma ayırabiliyoruz. Reel sayılar için iki negatif sayının çarpımı, pozitif bir reel sayıyı verecektir. Ancak karmaşık sayılarda bir sıralama yapamadığımız için, karmaşık sayıları; pozitif karmaşık sayılar veya negatif karmaşık sayılar diye gruplandıramıyoruz. Yani "-i" negatif karmaşık sayıdır, "i" pozitif karmaşık saydır demek doğru değil. "2-3i" gibi bir sayıya baktıdığında karmaşık sayıların neden pozitif ve negatif diye gruplandırılamadığını daha iyi anlayabilirsin. Bu yüzden de (-2i)*(-2i) iki negatif sayının çarpımıdır diyemeyiz.