MatematikCafe.Net| Matematik,Geometri,Ders Notları,KPSS,ÖSS,SBS,DGS,ALES,YÖS Sınavlarına Hazırlık

Orjinal Görünüm: pisagor'a kolay yol
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
şimdi sevgili arkadaşlar eğer bir dik üçgende hipotenüs ile herhangi bi dik kenar ardışık ise yani hipotenüs 8 bi dik kenar 7 diyelim pisagorla 8in karesi- 7 nin karesi =kök 15 diye yapıyoruz ama ben şunu buldum eğer kenar ölçüleri böyle ardışık ise direk 8+7=15 sonucuda karekök içine alıyorum
eğer hipotenüs 2009 bi dik kenarda 2008 se uzun uzun 2009 un karesinden 2008 in karesini çıkarıp işlem yapmak yok direk 2009+2008=4017 bunuda kök içine alıyoruzSmile "rec by köse"yek"[/size][/quote]
"rec by köse " devamı gelecek
bilim adamı yani ben daha lise öğrencisiyim lütfen beni ona höre değerlendirin tşk
bilim adamı bu tarz düşünceler içine şimdiden girmeni takdirle karşılıyorum ama senin dediğin konu zaten bilinen bir konu.

Kenarlardan birinin uzunluğuna a diğerine x br diyelim ve hipotenüzde x+1 br olsun.Pİsagor bağıntısına göre:

a^2+x^2=(x+1)^2
a^2=x^2+2x+1-x^2
a=kök(2x+1)
serhat abi haklısın ama bunu bizim sınıftan kimse bilmiyo hatta okuldan ben bi soruda karşılaştım hipotenüs=15 bi dik kenar=14 öteki kenarı pisagordan bulduk ama aynı şekild sorudan karşılaşınca buna karar verdim ):şimdide - ile - (eksi) çarpımının eksi olduğu konusunda çalışmalarım var
Kolay olsun ya da zor olsun. Ya da şöyle diyeyim ispatlanmış olsun ya da ispatlanmamış olsun kendine bu tip pratiklikler kazandırman, işlem yaparken özel durumları ve püf noktalarını hemen sezmen güzel birşey. Bunları arkadaşlarınla paylaşınca "zaten bilindik birşey ne gerek var" gibi yorumlara da aldırma. Örneğin bu yazdığını birine anlatırsan tabiki de kolay gelecektir ancak mühim olan nokta soruyu çözerken özel durumun kendin farkına varman.
arkadaşlar ben de yeni bir üyeyim we pisagorla ilgili bişeyler yazmak istiyorum misal üçgenin bir kenarı asal bir sayı ise örnek P gibi bir sayı ise diğer kenarı (P^2-1)/2, hipotenüs ise (P^2+1)/2 olur isterseniz deneyebilirsiniz
Örnek:
bir kenarı 7 ise diğer kenar (7^2-1)/2 yani 24 diğer kenar yani hipotenüs de (7^2+1)/2'den 25 olur yorumlarınızı bekliyorum
SAYGILARIMLA...
Sayfalar: 1 2
Referans URL