SORU:
z1 = cos105 + i sin 105
z2 = cos15 + i sin 15
olduguna göre z1 + z2 = ?
CEVAP: kök2 / 2 * ( 1 + kök3 i )
z1 + z2 = t deyip her iki tarafın karesini alıp çıkarmaya çalıştım ama olmadı

çözen arakadaşlara şimdieden teşekkürler
Yolu göstereyim gerisini sen çöz ;)
z1 + z2 sonucunda reel ve sanal kısımları gruplayarak, dönüşüm formülü uygulayacaksın.
bende tam onu yazıyordum

utanarak söylüyorum. işlemin sonunda t kareyi bulunca her iki tarafın kökünü aldım

dönüşüm uygulamak sonradan aklıma geldi

yinede çok sagol teşekkürler

Rica ederim ;) Diğer sorunla uğraşıyorum ancak biraz fazla yoruldum sanırım, cevap yarın da gelebilir.
o soru gerçekten muhteşem. çözdüm ama cevabı uzun şimdi koyamıyorum. uğraşmanı tavsiye ederim harika bir soru gerçekten.
Cevabı ısrarla 13/2 buluyorum.
Soruda belirtilen z karmaşık sayısının karmaşık düzlemdeki görüntüsü; (-6 , 0) ve (0 , 2[KÖK]3) noktalarından geçen, (-6 , 0) noktası dahil olmamak üzere elde edilen doğru denkleminin y ekseninin pozitif kısmında kalan tarafı. | z - 7 |'nin en küçük olması isteniyorsa, x = 7 noktasından, elde edilen doğruya bir dikme çizdiğimizde elde edilen uzaklık | z - 7 |'nin en küçük değeridir diye düşünüyorum. Ben en iyisi yatayım ve yatarken de biraz düşüneyim

Belki bulurum nerede hata yaptığımı, iyi geceler.
-6 da olabilir. x>-3 çıkması lazım. 2[KÖK]3 noktasında y eksenini kesiyor. orda hemfikiriz. iyi geceler. tarayıcım oolmadıgından koyamadım çözümü

kameradan resim almayı denedim ama oda kötü çıktı analşılmadı. inşallah yarın yazmayı deneyeceğim buraya.