MatematikCafe.Net| Matematik,Geometri,Ders Notları,KPSS,ÖSS,SBS,DGS,ALES,YÖS Sınavlarına Hazırlık

Orjinal Görünüm: 0!=1 ispatı
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
Faktöriyel özellikleri kullanıp ispat şu şekilde yapılabilir.

n!=n.(n-1)! dir
n!/n=(n-1)! olarak yazılabilir.
n=1 yazarsak
1!/1=(1-1)!
1=0! olduğu görülür.
çok güzel ve basit bir ispat teşekkürler
teşekkürler bu ispat için,okulda sormuştum 0! neden 1'dir diye hiçbir matematikçim maalesef cevap verememişti.Keşke sizin gibi matematik hocalarım olsa Barış bey.

alpsermet Yazılan:
teşekkürler bu ispat için,okulda sormuştum 0! neden 1'dir diye hiçbir matematikçim maalesef cevap verememişti.Keşke sizin gibi matematik hocalarım olsa Barış bey.

hak veriyorum sana,şimdiki öğretmenlerimiz matematiği bize ezberletiyorlar,keşke ispat yaparak öğretseler..

Ayrıca ispatı bizimle paylaştığın için teşekkürler barışkıpçak Smile

alpsermet Yazılan:

bobmarley Yazılan:

alpsermet Yazılan:

hak veriyorum sana,şimdiki öğretmenlerimiz matematiği bize ezberletiyorlar,keşke ispat yaparak öğretseler..

Ayrıca ispatı bizimle paylaştığın için teşekkürler barışkıpçak Smile

arkadaşlar haksızlıkta etmeyelim bence hocalarımıza tamam bütün matematikçiler çok iyi öğretmendir demiyorum ama herşeyin ispatınıda öğretmenlerimiz yaparsa müfredatı yetiştirmeleri mümkün olmaz .
şimdi 0!=1 olmasına gelelim barış hocam sağolsun böyle ispatları bizimle paylaşıyor ama bu yapılan işlem sadece öğrencilerin konuyu daha rahat anlamaları için yapılan basit bir işlemdir (ortaokul düzeyi için)
Barış hocamda iyi bilirki:
faktöryelin dogal sayılarda tanımlı bir işlemdir. tanımına bakacak olursak bir doğal sayının faktöryeli kendinden bire kadar olan doğal sayıların çarpımıdır. yani 0! de 0 dan 1 e kadar doğansayıların çarpımı olmalıdır böyle birşey olamayacağına göre 0!=1 ve 1!=1 ifadeleri faktöryel konusu için kabulerdir yani ispatı araştırılmaz... saygılar...

0! in 1 olmasını küme konusundan da çıkarabiliriz. Herhangi n elemanlı kümenin 0 elemanlı alt kümesi 1dir.(Boş küme)
Teşekkürler,arkadaşlar en azından ispat nedir?teorem nedir? ufak tefekte olsa böyle yazılarla öğreniyor..
emeğinize sağlık..
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL