MatematikCafe.Net| Matematik,Geometri,Ders Notları,KPSS,ÖSS,SBS,DGS,ALES,YÖS Sınavlarına Hazırlık

Orjinal Görünüm: Trigonometri----Çözemediklerimmm
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
sin-49pi/6 + tan -23pi/4 / cos32pi/3 =?

a)-2
B)-1
c)2/3
d)1
e)3/2

Çözerken radyanlı ölçülerin esas ölçüsünün nasıl bulunduğunu kısaca açıklarsanız sevinirim.
trigonometrim kötü ama esas ölçü nasıl bulunur söyleyim
pi=180
2pi 360
.
.
.
orada çarpma bölme yap sonra atıyorum 3000 çıktı. 3000i 360a böl ama sakın sıfırları sadeleştirme. en son kalan senin esas ölçün

gamer91 Yazılan:
trigonometrim kötü ama esas ölçü nasıl bulunur söyleyim
pi=180
2pi 360
.
.
.
orada çarpma bölme yap sonra atıyorum 3000 çıktı. 3000i 360a böl ama sakın sıfırları sadeleştirme. en son kalan senin esas ölçün

alçak gönüllülük güzel de trigonometrisi kötü olan adam her trigonometri sorusuna doğru ve kaliteli cevap veremez Smile

(Mesajlarına baktım nerdeyse her trigonometri sorusunda cevabın var)

Cevapların için teşekkürler

sorunun çözümünü de yazabilirmisiniz?Ben bayağı uğraştm ama bir yerlerde hata yapıyorum bulamadım.

bobmarley Yazılan:

a)-2
B)-1
c)2/3
d)1
e)3/2

Çözerken radyanlı ölçülerin esas ölçüsünün nasıl bulunduğunu kısaca açıklarsanız sevinirim.

bobmarley Yazılan:

a)-2
B)-1
c)2/3
d)1
e)3/2

paydanın iki katına bölerek de çözüme ulaşabilirsin dereceye çevirmeden..yani 49 u önce 12 ye bölünce kalan 1 olduğu için esas ölçü -pi/6 olur bunuda pozitif yapmak için 2pi eklemelisin.sin(5pi/6);tan(pi/4);cos(2pi/3) şeklini alır.

teşekkürler altes15...Smile
Sayfalar: 1 2
Referans URL