MatematikCafe.Net|KPSS,ÖSS,SBS,DGS,ALES,YÖS Sınavlarına Hazırlık,Matematik,Geometri,Ders Notları

Orjinal Görünüm: Çözüm Yapmadan Önce Lütfen Okuyunuz
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
.
Arkadaşlar, öncelikle sitede görevli olmayan kişilerin burada sorusu olan kişilere sorularıyla ilgili yaptıkları yardımdan dolayı minnettarız. Ben şahsen şu an üniversite son sınıfta hem öğrencilik yapıyorum hem de verdiğim özel dersler dahil bir dersanede çalışıyorum. Bundandır ki gündüzleri siteye girme imkanım çok fazla olmuyor. Eminim ki bu durum diğer öğretmen arkadaşlar ve bu bölüm altında görevli olan kişiler için de iş yoğunluklarından ötürü geçerlidir. İnsanların bu yoğunluğunda yardımlarınız için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Lütfen bu yazdıklarım kimse tarafından yanlış anlaşılmasın. Herhangi birisine karşı yazılmış özel bir ileti değildir. Ya da bir tersleme, dışlama sözkonusu kesinlikle değildir, aksine yardımlarınız insanların gözlerinde taktir toplamanızı sağlıyor. Lütfen yanlış düşünceler oluşmasın. Bu site bildiğiniz gibi matematik üzerine bir paylaşım sitesi ve insanlar matematik üzerine sorunlarını dile getiriyorlar ve gerekli yardımlarını alıyorlar. Sorunlarının kaynaklarını ve bir konunun herhangi bir alt bölümünde yaşadıkları problemlerini giderme ümidi içersinde bu siteye giriyorlar sorularını soruyorlar vs.. Soru çözümlerinde katkısı olan arkadaşlardan ricam, soruyu çözerken bir işlem kalabalığından ziyeade zaman zaman sözlü bir anlatım yaparak soru soran kişiyi konu hakkında daha da bir aydınlatmanız. Eğer bir insan bir konu hakkında bir soru soruyorsa o konu hakkında muhtemelen yetersiz birisidir. İlgili konu için yetersiz olan bir kişi sadece işlemlerle çözülmüş, herhangi bir sözlü anlatım içermeyen çözümlere baktığında muhtemelen ya anlamıyorum diyerek korkup ilgisini kaybedecek ya da çözümü anlayacak ancak sadece anladığını sanacak ve ezbere yönelecektir. Fakat karşısına benzer bir soru geldiğinde o soruda muhtemelen başarısız olacaktır.

Soruların çözümünü yaparken çok basit bazı sözlü anlatımlarla neyi neden yaptığınızı, işin mantığının nereden geldiğini anlaşılır bir şekilde yazarsanız emin olun amacı paylaşım ve yardım olan bu sitede, soru sahibi kişiye çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Neyin neden yapıldığından yoksun sadece işlemlerle yapılmış bir çözümden ziyade, soru sahibi kişiye bu çok daha büyük bir yardım sağlayacaktır. Kastettiğim şey soru çözümünde yapılan dikkatsizlikler değildir, herkes hata yapabilir. Hata olduysa eğer hata farkedilir ve soru sahibi kişiye söylenerek sorun giderilir. Herkesten ricam, bir kişinin sorusunu çözüyorsanız, o kişiye hitap etmenizdir.

Ve tekrarlıyorum, bu yazı bir şikayet değildir. Herhangi bir kişi kastedilmemiştir. Amacı sadece daha güzel, daha anlaşılır ve daha faydalı bir yardımdır. Lütfen kimsenin kafasında yanlış düşünceler oluşmasın. Dediğim gibi burada yardım eden arkadaşlara minnettarız ve bu minnettarlığı kazanmak güzel bir iştir. Ancak bu minnettarlıktan öte, soru sahibi kişinin gözünde kazanılacak bir taktir, küçük bir teşekkür emin olun daha güzel bir iştir.

Teşekkürler, iyi çalışmalar..

yasinYASİN

evet hem soru soran hemde cevaplayan biri olarak katılıyorum
süpersin tek kelimeyle
haklısınz hocam kesnlkle..hem soru soran hem de cevaplayan arkdaşlar için gusel tavsıyeler..tşkler..
Referans URL