Matematik Forum |Matematik,Geometri,Matematik Ders Notları,KPSS,ÖSS,SBS

Orjinal Görünüm: lagrange kuralı
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
arkadaşlar ben yüksek matematik dersi alıyorum ve kafamda bazı sorular var birinci sorum şu parametre değişim metodu (lagrange) uygulayacağımız nasıl anlarız yani karşıma bi lineer denklem çıksa ben bunu hangi yolla yaparım dikkat ettim iki yolla da oluyor ama bilmiyoum doğru mu yapıyorum ikinci soruma gelelim homojen hale getirilebilen bir denklemin determinant ını aldım fakat 0 dan büyük oluncamı homojen hale getirilir anlayamadım.
dif denklemler genelde farklı yollarla çözülebilir sonucta farklı olabilir bunlar sabitlerden kaynaklanan farklardir aslında dun dif denklem sinavi vardi orda soru olarak gelmedi ama sunu soyleyebilirimki lagrance homojen denklemin genel çözümü biliniyorsa bu genel çözüm yardımıyla denklemin çözümünü bulmak genelde euler dif denklemi ve legendre dif denklemi veya turev operatoru yardımıyla çözülebilir bu sorular ama bazi sorularda denklemin sag tarafı cıkmayabilir veya ugrastırıcı olabilir burda lagrance bize farklı bir alternatif sunuyor
Referans URL