Matematik Forum |Matematik,Geometri,Matematik Ders Notları,KPSS,ÖSS,SBS

Orjinal Görünüm: Cahit Arf'e Göre Matematik ve Amacı
Şu Anda Kısıtlanmış Görüntüleme Modundasınız. Orjinal Görünüm için, Buraya Tıklayın
"Doğaya duygu organlarımızla kaydettiğimiz veya öyle sezdiğimiz algılar ve bunlar arasında gördüğümüzü sandığımız neden ve sonuç bağıntılarından oluşan bir küme gözü ile baktığımızı sanıyorum.
Kanımca matematik tümevarım ilkesi ile zenginleştirilmiş lojiktir. Daha açık bir deyimle, tümevarım ile lojik ilkeleri ve de aksiyom dediğimiz tanımlama ilkeleri yardımı ile aralarında neden ve sonuç bağıntıları kurabildiğimiz sembol kümelerine matematik yapılar diyebiliriz.

Yine kanımca doğa bilimleri ideal anlamda şöyle olmalıdır: Bir matematik yapıyı oluşturan semboller ile bir kısım algılarımızdan oluşan bir kümenin üyeleri arasında bire bir bir karşılaştırma yapmak ve bu karşılaştırmada neden sonuç bağıntılarını korumak, diğer bir deyimle söz konusu algı kümesinin bir matematik modelini yapmak."

Cahit ARF
9.1.1982
çok güzel bir paylaşım teşekkür ederim paylaşımın için.. Smile
hazır yeri gelmişken bu arf(x) in nasıl çıkartıldığını gösteren kaynak var mı arkadaşlar?
hani e^x^2 nin integralini almakta işe yarayan..e^x^2 yi taylor serisine açarak elde ediliyormuş galiba,taylora açmayı denedim beceremedim,yapılmışı varsa çok makbule geçerdi..bu yazı için de ayrıca teşekkürler..ben de matematiği böyle görüyordum desem pek inandırıcı olmaz dimi ama öyleSmile))))
Referans URL