Matematik Forum |Matematik,Geometri,Matematik Ders Notları

Tam Sürüm: Bilgisayar matematik düşmanı!
Şu anda tam olmayan bir sürümü görüntülüyorsunuz. Tam sürümü görmek için, buraya tıklayın
Teknolojiye alışsın diye henüz 7 yaşına bile gelmemiş çocuklara bilgisayar alan aileler, bu haber size. İngiltere'nin saygın araştırma kuruluşlarından Royal Economic Society tarafından yapılan bir araştırmaya göre derslerini yaparken bilgisayardan daha az faydalanan çocuklar edebiyat ve matematik derslerinde daha başarılı oluyor. Araştırmaya başkanlık eden Münih Üniversitesi`nden Thomas Fuch ve Ludger Wossmen `Bir çocuk ne kadar çok bilgisayar kullanıyorsa derslerinde o kadar çok başarısız oluyorKompozisyon yazamıyorlar.` diye konuştu. Araştırmaya göre bilgisayar teknolojisini uygun bir şekilde kullanabilmek ve her şeyi bilgisayarda yapmaya alışmak arasında fark var. Matematik problemlerini bilgisayarda yapmaya alışan çocuklar kendi başlarına problem çözemez, hatta hesap yapamaz hale geliyor. Aynı şekilde bilgisayar teknolojisi yüzünden çocukların kompozisyon yazma yeteneği, okuduğunu anlama becerisi de azalıyor.
ben katılmıyorum
Ben pek o görüşte değilim. Sonuçta herşeyi aynı anda yapma imkanları var. Birazda ailelerden kaynaklı bence.
katılıyorum. ama abartılı kullanıma geçilmediği sürece dersler için güzel etkileride çok tabi...

yasinYASİN

Ben bu habere ve araştırmaya katılıyorum.burda anlatılmak istenen bence zamandan daha çok fiziksel olarak beyin gelişimi ve beynin düşünme şeklini değiştirdiği.yani 18 yaşında bi kişi artık beyni o kadar etkilenmez.zaten beyin fiziksel olarak gelişmiştir ve de düşünce yapısı olarak bi şekle girmiştir.tabi zamanda olayan başka bi boyutu...
Referans URL