Öncelikle herkese merhabalar...
Satranç oynamanın geometri sorularının çözümünde etkisi varmıdır.Yani satranç oynayan kişi geometri sorularını daha mı rahat yapar?
Satrançta hamle yaparken bir kaç adım sonrasını da düşünmek gerekir, geometride de farklı çözüm yolları deneyerek nereye ulaşabileceğimiz, nasıl bir çözüm yolu izleyeceğimiz hesaplanır. Bu bağlantılarla bence teziniz doğru gibi...
Cevap için teşekkürler hocam
Kesinlikle alakalı.Çünkü satrançta hamle yapmak analitik düşünceyi gerektirir aynen geometride olduğu gibi yani.Bir de satrancın matematiğin "graflar" konusuyla ilgisi var galiba.Bunun dışında aklıma gelen eulerin atın gezisi üzerine bir çözümü vardı.Bildiğimiz gibi at "L" biçiminde hareket eder ve problem atın tahtanın bir karesinden başlayarak bütün kareleri gezmesiyle turunu tamamlamasının çözümüydü yanlış hatırlamıyorsam.Euler buna bir çözüm getirmiştir.İlginç olan şu ki atın başladığı kareye 1,ikinci kareye 2,üçüncü kareye 3,...vs. numaraları verildiğinde oluşan tablo bir sihirli karedir.Sihirli kare her bir satırlarındaki ve sütunlarındaki sayıların toplamı birbirine eşit olan karedir.Tabii daha bunun gibi birçok örnek bulunabilir zaten bu bahsettiklerim satrançla matematiğin alakalı olan konulardan bazıları.Aklıma geldikçe ben de yazarım satrancın matematikle olan ilgisini ileride.Görüşmek üzere.
Matematiksever nickli arkadaşım yazdığı şeylerin bi çoğunu yeni duydum ilginize teşekkürler...