Türkiye'nin Matematik Sitesi | KPSS,ÖSS,SBS,DGS,ALES,YÖS Hazırlık,Matematik,Geometri,Ders Notları

Tam Versiyon: Matematigin Aydinlik Dünyasi (Tavsiye )
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2

Sinan Sertöz
Matematiğin Aydınlık Dünyası

Matematik, akademisyenlerin loş koridorlarda birbirlerinin kulağına fısıldadığı anlaşılmaz kavramlardan oluşan bilgiler yumağı değildir. Matematik, hayatı dolu dolu yaşamış insanların sevinçleri, üzüntüleri, başarı ve yenilgileriyle oluşturdukları bir insanlık macerasıdır. Bu kitapta, bir kısmı topraklarımızda geçen bu büyük insanlık macerasının öyküsünü bulacaksınız. Halen Bilkent Üniversitesi, Matematik Bölümü'nde öğretim üyesi olan Sinan Sertöz, Matematiğin Aydınlık Dünyası'nı TRT için hazırladığı aynı adlı belgeseli esas alarak kaleme almıştır.

[Resim: arkakapak_.jpg][Resim: onkapak_.jpg]

Bu degerli kitaba ulaşmak için TIKLAYIN
güzel hocam
bence güzel bi haber olmasına ragmen hiç kimse aldırmıyor
Yapacak bir şey yok insanları okuyun diye zorlayamayız.Sadece tavsiye edebiliriz.
bencede hocam haklısınız Big Grin
[HIGHLIGHT=#f2dcdb]Bu kitabı ben de yıllar önce okumuştum.Mesleğimde ilk yıllarımdı.Matematik alanını seçtiğime bir kez daha şükretmeme sebep olmuştu bu kitap.Matematiği seven ve özellikle de sevmeyenlerin okuyarak farklı bir bakış açısına sahip olacakları bir eser diye düşünüyorum.[/HIGHLIGHT]
Çok güzel bir tavsiye özellikle üniversitede ki her matematik öğrencisi bu kitabı mutlaka okumalı...
matematiğin yaşamla içiçe olduğunu gösteren çok değerli bir çalışma...tavsiyeniz için teşekkürler...
Sayfa: 1 2
Referans URL